Warmtepompboiler

Haal het maximum uit je restwarmte

De restwarmte van de toestellen in bijvoorbeeld je technische ruimte, is ideaal voor een warmtepompboiler. Deze duurzame boiler gebruikt warmte uit de omgevingslucht of uit je ventilatietoestel om water op te warmen. Het rendement is hoog, daarom winnen deze toestellen aan populariteit.

Een standaard model kan een voorraad van 200 – 300 liter water opwarmen. Een warmtepomp installeren vraagt geen kap- of breekwerk, het is dus ideaal om toe te passen in zowel nieuwbouw, renovatie of ter vervanging van je bestaande boiler.
Bovendien kan je een warmtepompboiler combineren met andere vormen van hernieuwbare energie. Verschillende fabrikanten hebben een versie met een extra warmtewisselaar om zonnecollectoren op aan te sluiten.

werking warmtepompboiler

"Een warmtepompboiler haalt warmte uit de omgeving en gebruikt dit om water voor bv je douche op te warmen. Zo simpel als dit klinkt zo eenvoudig is een warmtepompboiler om te plaatsen. Het is een standalone toestel waarbij je het water moet aansluiten zoals bij een gewone elektrische boiler en dan enkel nog de stekker insteken."

plaats nodig voor een warmtepompboiler

Heb ik veel plaats nodig voor een warmtepompboiler?

De nodig plaats is afhankelijk van het toestel. Een warmtepompboiler heeft een diameter van 65 - 70 cm en je hebt een een vrije hoogte van 200 - 250 cm nodig.

je bespaart heel wat

Hoeveel kan ik besparen?

Een gezin van 4 personen dat samen 200 liter aan 40°C verbruikt, bespaart met een warmtepompboiler tot € 424 per jaar. Je hebt je investering dus snel terug verdiend.

kostprijs warmtepompboiler

Hoeveel kost een warmtepompboiler?

Voor het toestel zonder installatiekost varieert de prijs van € 2000 tot € 6000 afhankelijk van de opties. De aankoop prijs ligt dus niet veel hoger dan die van een klassieke condensatieketel. Bovendien kan je een premie aanvragen voor je investering.

Onze merken

In onze toonzalen vind je warmtepompboilers in alle prijsklassen maar steeds van de hoogste kwaliteit. Door onze jarenlange ervaring hebben we een goede band opgebouwd met topleveranciers zoals Ariston, Bosch, Midea, Remeha & Vaillant.

Begin met een gerust hart aan jouw nieuwbouw of renovatie.

Maak een afspraak met één van onze adviseurs voor jouw duurzame oplossing op maat.