Nieuw logistiek centrum te Herentals voor Schrauwen

Wij vinden het belangrijk om onze klanten een shop te bieden die naast gemak en service, een groot assortiment, informatie en voordelen biedt. Met 11 afhaalpunten verspreid over Vlaanderen zijn we op en top bereikbaar. Ook na de openingsuren kan u bij ons terecht. Wij nemen graag uw bestelling aan via onze webshop.

Elke dag krijgen we ruim 400 bestellingen binnen, waarvan 10% online. Met meer dan 7000 stockartikelen staan de meeste bestellingen binnen 24 uur bij de klant voor de deur. Zo sturen we elke dag 10 vrachtwagens op de baan.

We doen er dan ook alles aan om ons alle mogelijke manieren te verbeteren, en te groeien. Dit steeds met klantentevredenheid als doel. Toch kan het altijd beter, daarom zijn we continu bezig met het optimaliseren van onze voorraadbeheer, opslagsystemen en intern transport.

Één uitdaging bleef continu terugkomen, plaatsgebrek. Ook dat is nu van de baan. We kunnen met trots aankondigen dat we een nieuw complex aan het plaatsen zijn.

We zoeken het niet ver. En blijven in Herentals. Maar dan aan de andere kant van de autostrade. Afrit Herentals Industrie. Het grote verschil met de huidige locatie? Niet zo veel, qua oppervlakte is het vergelijkbaar. Enkel gaan we nu de hoogte in. 14 meter om exact te zijn. Zo verdubbelen we in één keer de opslag capaciteit.

Zegt dat weinig? Enkele cijfers:
- 12.200m², waarvan 9.000m² magazijn
- 14 meter hoog, dit geeft ruimte voor bijna 10.000 palletlocaties
- 20 laad en los kades met nog aangrenzende uitbreidingsmogelijkheden
- 10 vrachtwagens
- 25 werknemers in het magazijn, 10 administratieve medewerkers
- 400 bestellingen per dag, 12.000 per maand, 144.000 per jaar

Het Schrauwen team