Hybride toestellen

Het beste van twee werelden voor een duurzaam huis.

Een hybride verwarmingssysteem is een verwarmingssysteem dat verschillende energiebronnen gebruikt.
Een slimme regeling zorgt ervoor dat altijd de juiste bron wordt aangesproken om zoveel mogelijk rendement uit uw installatie te halen.


Bij nieuwbouw kiest men al vaak voor een hybride systeem maar ook in de renovatie kan hybride toegepast worden. Wie momenteel een tradionele ketel heeft en toch wil investeren in een warmtepomp moet zeker een hybride systeem overwegen. Een warmtepomp met een klein vermogen of zonne-collectoren op het dak kunnen een perfecte aanvulling zijn op de bestaande installatie om de woning te verwarmen in de tussenseizoenen. Er bestaan talloze hybride oplossingen maar er moet steeds voor een degelijk opslagvat gekozen worden. Een opslagvat met voldoende aansluitmogelijkheden geeft de mogelijkheid om gelaagd te werken en verschillende bronnen samen te brengen.

Schrauwen wil mee bouwen aan de toekomst, en zal u dan ook begeleiden om uw hybride systeem te bouwen. In al onze toonzalen vindt u een groene muur waar de laatste verwarmingstechnieken worden voorgesteld. Onze adviseurs zullen u graag met raad en daad bijstaan.