1) Waterbesparende kraan

Wie op zoek is naar een waar waterbesparend wonder, maakt best gebruik van contactloze kranen met infraroodsensoren. Deze kranen zorgen ervoor dat water alleen stroomt tijdens daadwerkelijk gebruik. Een slimme sensortechniek regelt het verbruik met een extreem korte nalooptijd.

Verschillende producenten bieden kranen en douchekoppen aan met waterbesparende technologie om het debiet van de kraan te beperken en zo water te besparen.


2) Water duurzaam verwarmen

Water kunnen we niet alleen verwarmen door de verbranding van fossiele brandstoffen. Het kan ook op een milieuvriendelijke en waterbesparende manier: een zonneboiler of elektrische boiler kunnen ons hier bijvoorbeeld bij helpen. Hierdoor kun je op jaarbasis tot 60% energie besparen op je warm water voor de badkamer en de keuken. Bovendien zijn dit type boilers ook erg milieuvriendelijk en hebben ze een lage CO2-uitstoot.

Een zonneboiler bestaat uit twee belangrijke onderdelen namelijk: het opslagvat en de thermische zonnecollectoren die op het dak worden geïnstalleerd. De zonnecollectoren zetten zonlicht om in warmte, deze warmte wordt vervolgens opgeslagen in het vat en kan later gebruikt worden om je leidingwater te verwarmen.


3) Regenwater als watervoorziening

Regenwater is een goed alternatief voor leiding- of bronwater en is kalkvrij. Maar om dit water te gebruiken moet je een pomp- en filtersysteem plaatsen. Bij Schrauwen is er een assortiment aan systemen en hulmiddelen die je helpen om regenwater te behandelen en daardoor water te besparen. Een voorbeeld is het regenwaterrecuperatie pakket van Grundfos. Lees ook zeker ons blogbericht over regenwater.


4) Kokend water kraan

Met een kokendwaterkraan bespaar je water doordat het direct aan de juiste temperatuur uit de kraan komt. Verschillende merken gaan alvast mee met deze innovatieve kraan. Bij Schrauwen vindt je bijvoorbeeld de kraan Red van het merk Grohe, het systeem houdt 3 tot 6 liter water voortdurend aan de kook en het water is op elk moment beschikbaar voor gebruik.