Zo maak je je eigen wellness in je tuin.

Heb je een bescheiden tuin maar droom je van je eigen mini-wellness? Door slim gebruik te maken van buitenruimte, hou je nog wat plaats over voor een zalige buitenwellness. Zo geniet je het hele jaar door van je tuin!


De voordelen van een buitenspa

Net als een gewoon bad of een douche produceert een buitenspa stoom. Om dat vocht af te voeren, voorzie je binnen best genoeg ventilatie. Buiten verdwijnt de stoom gewoon in de lucht. Bovendien gaat er niets boven het gevoel van een zalige onderwatermassage terwijl de frisse buitenlucht door je longen stroomt. En het hele jaar door heb je vanuit je buitenspa zicht op je groene privéoase. Zelfs in de winter geniet je dus van je tuin.

Bubbelbad jetstream jaccuzzi wellness massage bad badkamer

Zo maak je in een kleine tuin plaats voor een buitenwellness

Een kleine tuin heeft niet veel behoefte aan planten. Maar wie zijn planten slim kiest, geniet het hele jaar door van een groene tuin. Kies voor struiken die het hele jaar door groen blijven, klimplanten waarvan de bladeren in de herfst een prachtig kleurenpallet vertonen, een boompje dat in de lente geurige bloesems krijgt, … Zo is er ieder seizoen wel iets nieuws in je tuin te beleven.

Net als bij de inrichting van een klein interieur zijn er slimme trucjes om je tuin groter te doen lijken. Door planten met een donkerder kleur achteraan te plaatsen, creëer je bijvoorbeeld meer diepte. Of laat je tuin breder lijken door net lichte kleuren achteraan te zetten.

Speel met de legrichting van lange tegels of terrasplanken. Naargelang de richting waarin je ze legt verlengen of verbreden je tuin.

Creëer een gevoel van diepte door een smalle vijver aan te leggen in de lengte van je tuin. Door hem vooraan iets breder te maken dan achteraan vergroot je het optische effect nog meer.

Spiegels, waar dan ook, creëren de illusie van ruimte. Waarom zou je er geen in je tuin plaatsen? Verdubbel je tuin door één grote spiegel aan één kant en te plaatsen. Laat de muur aan de andere kant begroeien met klimplanten.

Verborgen plekjes om te ontdekken Voeg hier en daar een verborgen hoekje toe. Zo kan je je tuin een stuk ruimer doen lijken, er valt namelijk overal iets te ontdekken. Een bloemenperkje dat net iets hoger ligt dan de rest van de tuin, een afgeschermd speelhoekje in de schaduw of … een buitenspa die verborgen zit tussen het groen.

Bubbelbad jetstream jaccuzzi wellness massage bad badkamer