Koel én verwarm je woning met een warmtepomp

Warmtepompen zijn ideaal om je huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen en zorgen bovendien voor natuurlijke airconditioning. Zeker in goed geïsoleerde nieuwbouwwoningen – waar de warmte maar moeilijk kan ontsnappen - is dat laatste geen overbodige luxe.

Oververhitting in nieuwbouwwoningen

Strenge isolatie-eisen zorgen ervoor dat nieuwbouwwoningen tegenwoordig bijna luchtdicht geïsoleerd zijn. Ze houden de warmte zeer goed vast, maar daardoor ontstaat een risico op oververhitting. Het gebruik van elektronische toestellen, huishoudelijke klusjes zoals koken en afwassen en zelfs de aanwezigheid van mensen genereert warmte, die in zo’n moderne, goed geïsoleerde woning maar moeilijk kan ontsnappen. Daardoor loopt de binnentemperatuur steeds verder op en wordt het al snel te warm in huis.

airco oververhitting nieuwbouw warm koelen in de winter

Eén systeem om te koelen en te verwarmen

Een goedgeïsoleerde nieuwbouw kan dan ook niet zonder een airconditioningsysteem. En dat hoeft helemaal geen grote energieverspiller te zijn, met dank aan energiezuinige toestellen en technologieën zoals warmtepompen. De jongste generatie lucht – lucht warmtepompen is bijvoorbeeld in staat om je woning te verwarmen én koel te houden. Daarnaast hebben ze een aparte temperatuurregeling en zorgen ze ervoor dat de warme of koude lucht optimaal verspreid wordt in huis. Als bewoner kan je dus het hele jaar door genieten van een optimaal binnenklimaat.

airco oververhitting nieuwbouw warm koelen in de winter

De beste warmtepomp voor jouw woning

Bij Schrauwen vind je warmtepompen met verschillende vermogens, die je binnen of buiten kan laten installeren. Welke de ideale warmtepomp is voor je woning hangt onder andere af van de oppervlakte van je woning, de hoogte van de plafonds, de binnentemperatuur die je wil bereiken, de hoeveelheid isolatie, ... Voor advies kan je terecht bij de energie-experts van Schrauwen. Ze bekijken welk opbouwtoestel of inbouwsysteem voldoet aan je noden, en hoe dat systeem geïntegreerd kan worden in je woning. Inbouwsystemen, bijvoorbeeld, kan je vrijwel onzichtbaar laten inbouwen in een verlaagd plafond.

Heb je nog vragen over warmtepompen? Of wil je een warmtepomp plaatsen?