Het douchetoilet in opmars

Hoewel de meesten onder ons nog een standaardtoilet en wc-papier gebruiken, zien onze interieur adviseurs een stijgende vraag naar douchetoiletten.

Dave Kiek, badkamerexpert bij Schrauwen, licht kort toe waarom een toilet met een douchefunctie alsmaar populairder wordt. “In Azië, en vooral dan in Japan en Zuid-Korea, zijn douchetoiletten al jaren ingeburgerd”, vertelt Dave. “Maar ook in Europa vind je deze trend de laatste jaren steeds vaker terug. Dit nieuw technologisch hoogstandje voor in je badkamer vervangt een conventioneel toilet door een wc met elektronische toiletzitting en een geïntegreerd watersproeisysteem. Zo activeer je na het toiletgebruik met één druk op de knop het watersproeisysteem en reinigt een zachte, verfrissende waterstraal je onderlichaam.”


Pro Casa Douchetoilet Verde

Overweeg je om een douchetoilet te plaatsen? Dan heb je keuze uit twee soorten: een compleet toilet of een douchetoiletzitting die je op een bestaand toilet installeert. Bij beide opties moet je er wel rekening mee houden dat je naast de standaard watertoevoer en -afvoer ook elektriciteit voorziet voor de installatie. Denk hier dus tijdig aan!

Compleet douchetoilet
Bij een complete douchetoilet is alle techniek geïntegreerd in het porselein, wat een mooi en strak design oplevert. Momenteel betaal je voor een compleet douchetoilet, afhankelijk van de opties die je neemt, tussen de 1.390 en 6.000 euro. Schrauwen biedt bijvoorbeeld al een compleet douchetoilet met de beste opties voor 2.321 euro, excl. btw. We verwachten dat er in de komende jaren meer en meer producenten mee op de kar zullen springen. Daardoor zullen de prijzen voor een douchetoilet in de toekomst dalen.

Douchetoiletzitting
Heb je een beperkter budget of wil je liever niet je volledige wc vervangen? Dan kan je kiezen voor een douchetoiletzitting die op je standaardtoilet vastmaakt in plaats van de standaard bril. Toegegeven, het is esthetisch iets minder aantrekkelijk, maar met een prijskaartje van rond de 1.700 euro, excl. btw. wel een heel stuk goedkoper.
Hygiëne boven alles

Het grootste voordeel van een douchetoilet? “Het is bewezen dat het hygiënischer is dan traditioneel toiletpapier”, legt Dave uit. “Klinkt logisch want als je doucht, of zelfs je auto wast, doe je dat toch ook met water en niet met een stukje droog papier.”


Douchefunctie Douchetoilet

Extra opties

Naast de meerwaarde voor je persoonlijke hygiëne, win je ook aan comfort dankzij de talrijke beschikbare opties. Zo zijn de topmodellen uitgerust met nachtlicht, automatische opening en verwarming van de bril, geurafzuiging, een droogfunctie en soms zelfs een oscillerende straal voor een totaalreiniging. Daarnaast kan de waterstraal ook worden ingesteld op de temperatuur, kracht en positie die voor jou het aangenaamst is voor een ideale reiniging.

Hebben we je interesse?
Ben je helemaal gewonnen voor het idee van een douchetoilet? Of twijfel je nog en wil je eerst eens proberen hoe zo’n douchetoilet aanvoelt? Maak dan een afspraak voor advies op maat of breng een bezoekje aan onze toonzaal om een douchetoilet uit te proberen.