Vintage vibes

De vintage look is al enkele jaren populair en blijft het in 2019 goed doen. Van witte metrotegels en retro patroontegels tot pastelroze, muntgroene of babyblauwe tegels: ze geven de ruimte meteen een cosy retro sfeer. Met een mix van verschillende materialen, zoals hout, staal en natuursteen, creëer je een gedurfde vintage look.

Vintage Douche Tegels Douchewand Retro Douchebak Badkamer Inloopdouche

Zwart kraanwerk

Mat zwart is overal. In zowat elke collectie van kraanwerk zie je de mat zwarte variant opduiken. En bij de badkameraccessoires scoort de tijdloze, mat zwarte look eveneens. Een must have…

Zwarte Kraan Badkamer Retro Blauw Badkamermeubel

Organische vormen

Gebogen, ronde vormen winnen langzaamaan terrein in de badkamer. Je ziet bijvoorbeeld opvallend veel ronde spiegels opduiken boven de wastafel. De ronde vorm staat vaak in contrast met een rechthoekig badkamermeubel. Zo breng je meteen meer balans in de ruimte.

Ronde Spiegel Vintage Zwart Badkamermeubel Douche Kraan

Reliëf rules!

Badkamermeubels krijgen meer textuur in de afwerking, vooral door de toepassing van nieuwe technieken. Terwijl glad en wit jarenlang dé standaard was in de badkamer, vallen nu ook materialen met meer reliëf op: hout met een ruwe look, steen met structuur erin, … Wie kiest voor natuursteen in de badkamer, gaat in 2019 het best voor opvallende patronen en uitgesproken tekeningen.

Badkamer Relief Hout Zwart Badkamermeubel Bad Kraan

Door een roze bril

In 2019 kleurt de badkamer koraal. Kleurenspecialist Pantone riep koraal uit tot dé trendkleur dit jaar. Koraal houdt het midden tussen roze en rood. In de collecties voor de badkamer duiken vooral de roze koraaltinten op. Je ziet de tint onder meer bij Alke, Detremmerie, Duravit, Dornbracht en Villeroy & Boch. Je combineert de levendige tint mooi met een grijze of witte kleur, of – gedurfder – met blauwe schakeringen.


Gouden of bronzen accenten

Goud, brons en messing zijn populaire accenttinten. Zeker bij het kraanwerk of bij de badkameraccessoires duiken ze steeds vaker op. Ze vormen een alternatief voor het klassieke chroom en ogen meteen ook warmer en meer verfijnd. Geborsteld of net niet? We zien beide varianten in 2019.

Villeroy Boch Living Coral Badkamer Lavabo